Home » Excursii 1-3 zile


PELERINAJE IN DOBROGEA

Excursie de 1 zi

Manastirea Dervent – un sanatoriu al duhului


Localizare : Loc binecuvantat de Dumnezeu , acest altar crestin s-a inaltat in dreptul Calarasiului, peste Dunare, la o aruncatura de bat de celebra cetate Vicina, sau cum este cunoscuta in zona, Pacuiul lui Soare. Pe aceste meleaguri, sfinte de insasi calcatura primului apostol al Domnului, Sfantul Andrei, puterea tamaduitoare si forta pe care o degaja crucile rasarite pe locul martirajului unor ucenici ai apostolului au facut din Derent una dintre cele mai cautate manastiri de la noi. Este o manastire de calugari si are patru hramuri : “Izvorul Tamadurii”, “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”, “Inaltarea Sfintei Cruci” si “Sfanta Cuvioasa Parascheva”.

Sfintele Cruci
Aceste cruci de la Dervent, in jurul carora multi nevolnici si-au gasit sanatatea reprezinta un dar dumnezeiesc. Cea mare, din paraclisul din stanga al bisericii, despre care se spune ca se inalta singura din pamant, vindeca oameni aflati in suferinta care se roaga ei sau numai o ating si multi pleaca vindecati de boli grele si incurabile, iar la Crucea de afara se vindeca numai animalele bolnave.

Icoana Maicii Domnului – facatoare de minuni

Mii de pelerine , isi pleaca genunchii in fata chipului zugravit al Maicii Domnului si a lui Iisus Hristos. Si trec de trei ori pe sub picioarele Sfintei Icoane, cerand mijlocire catre Domnul Nostru Iisus Hristos, mila, ajutor, iertarea pacatelor si sanatate. Cazuri, de multe ori iremediabile din punct de vedere medical, sau cei chinuiti de duhuri necurate si-au gasit vindecarea si alinarea suferintelor, inchinandu-se la aceasta Sfanta Icoana Facatoare de Minuni.

Izvorul Tamaduirii

Crestinii care viziteaza manastirea, dupa ce s-au inchinat icoanei Maicii Domnului din biserica si au sarutat Sfintele Cruci, sunt indrumati sa mearga si la izvor. La aceasta sursa de binecuvantare vin oameni de pretutindeni pentru a-si afla sanatatea si linistea si prin consumarea apei izvorului unii bolnavi s-au vindecat ori si-au ameliorat suferinta.

Programul excursiei este reprezentat de vizitarea acestui lacas de cult spre gasirea linistii sufletesti si
spre vindecarea suferintelor trupesti.

Plecari :
La cerere pentru grupari de :
-minim 15 platitori : TARIF : 65 RON / PERSOANA;
- 25 platitori : TARIF : 45 RON / PERSOANA ;
( se pot acorda 3 gratuitati la formarea grupului )

Rezervare