Home » Excursii 1-3 zile


VULCANII NOROIOSI (Berca)

VULCANII NOROIOSI (Berca), TABARA DE SCULPTURA IN PIATRA (Magura), MANASTIREA CIOLANU (Com. Ciolanu) – JUD. BUZAU EXCURSIE DE DOUA ZILE (O NOAPTE)


TRASEU : Rezervatie naturala de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curbura , în localitatea Berca, jud. Buzau, fiind formati datorita eruptiilor de gaze din pamînt, care antreneza spre suprafata namol si apa. Cunoscuti în zona sub denumirea de pâcle, vulcanii noroiosi au aceiasi structura ca si vulcanii adevarati, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatura la care conurile nu depasesc 5 - 6m înaltime, iar adâncimea de la care este aruncata spre suprafata "lava" este mult mai mica. In final acelasi rezultat , adica o suprafata în mare parte arida dar in celasi timp spectaculoasa.
Pornim din orasul Buzau pe drumul national DN 10 pe care parcurgem circa 17 km., pâna în localitatea Satuc, unde o luam dreapta spre Berca. Dupa ce am traversat râul Buzau, drumul se ramifica din nou. De aceasta data o luam spre stânga, si din nou dreapta dupa numai câteva sute de metri urmând indicatorul spre Chiliile ( lasând la stanga drumul spre Manastirea Ratesti). Parcurgem circa 10 Km pâna la urmatoarea intersectie, unde o luâm iar dreapta , si de unde mai avem de mers comform indicatorului 5,5 km pîna la Vulcanii noroiosi. Un ultim indicator îl intâlnim la numai 2km., de vulcani. Aici daca facem la stânga trecând peste un pod ajungem la Pâclele Mari, iar daca megem înainte si parcam masina la magazinul mixt de la sonde, dupa care urcam dealul dam de Pâclele Mici. Oricum nu va sfatuim sa renuntati la Pâclele Mici luându-va dupa nume.

Dupa vizitarea Vulcanilor Noroiosi, ne vom caza la o pensiune de 4**** din comuna Berca, unde, bucatarul va poate servi deja celebra specialitate a casei, « Vulcanii Noroiosi » si unde exista nenumararate posibilati de agrement : piscina, bar, biblioteca, echitatie, biliard, tenis de camp, inchiriere biciclete.
Restul zilei il vom petrece acolo.
A doua zi ne vom indrepta catre Tabara de Sculptura de la Magura, aflata la 12 km de comuna Berca, unica in Europa.i al 16 editii cu 16 sculptori
Tabara de la Magura este rodul stradaniilor depuse de autoritatile judetului Buzau si de Uniunea Artistilor Plastici din Romania si a avut, inca de la inceput, o conceptie unitara simbolica. Sufletul, organizatorul si liantul acestei tabere a fost sculptorul Gheorghe Coman. In 1970, cand a fost infiintata, urma sa marcheze cele 16 veacuri de atestare documentara a Buzaului. A fost programata ca vreme de 16 ani 16 sculptori, mereu altii, sa vina sa lucreze in poienile Magurii.
De pe colinele Magurii, ne indreptam catre Manastirea Ciolanu, din localitatea cu acelasi nume, singura dintre asezarile monahale ale judretului Buzau atestata documentar in secolul al XVI- lea. Complexul Manastirii Ciolanu cuprinde si un muzeu unde pot fi admirate icoane, unele pictate de Gheorghe Tatarascu, obiecte de cult si vesminte religioase.
Singura dintre asezarile monahale ale judretului Buzau atestata documentar in secolul al XVI- lea. Complexul Manastirii Ciolanu cuprinde si un muzeu unde pot fi admirate icoane, unele pictate de Gheorghe Tatarascu, obiecte de cult si vesminte religioase.

PRET : 200 LEI / PERSOANA
Nota :
-Tarifele pe persoana sunt afisate pentru o excursie o zi si includ transportul cu autocar climatizat, cazare la o pensiune de 4****
- Asistenta turistica ;
- Tarifele sunt valabile pentru un numar minim de 18 de persoane;
- La cerere se pot organiza excursii pe orice traseu dorit;
- Tarifele nu includ masa la pensiune, taxele de parcare, taxele de intrare la obiectivele turistice

PROGRAM :
Ziua 1 : 08.00 – 12.00 – Drumul Constanta – Berca – Vulcanii Noroiosi
10.00 – 12.00 – Vizitarea Vulcanilor Noroiosi si cazare Pensiunea « Casa Matei »

Ziua 2 : 12.00 – 13.00 – Drumul Berca (Vulcanii Noroiosi) – Tabara de Sculptura in piatra de la Magura
13.00 – 14.00 – Vizitarea Taberei de Sculptura de la Magura
14.00 – 15.00 – Drumul Magura – Manastirea Ciolanu
15.00 – 16.00 – Vizitarea Manastirii Ciolanu
16.00 – 20.00 – Intoarcerea in Constanta

Rezervare