Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram

Excursie de o zi la Balchik

1200px-Balchik_Bulgaria_aerial_photo_from_the_Black_Sea
jbmmvdvk8n
IMG_5890-1
DSC02624

Descriere

Balcik este un oraș mic, ca o gură de aer proaspăt de mare cu portul pescăresc îngrămădit sub stânci de cretă albă, este un loc de vacanță discret, care se simte departe de Albena, ale cărei lumini pot fi văzute cu ochiul liber noaptea peste golf. 

Atracția principală aici este palatul, cu minunatele sale grădini botanice, la câțiva kilometri vest, de-a lungul promenadei de la malul mării.

Palatul de vară al Reginei Maria si Gradinile Botanice

La extremitatea vestică a falezei in fața mării este construit 1926 acest palat de catre Regele Ferdinand al Romaniei pentru sotia lui englezoaica, Regina Maria pe vremea cand Balchik-ul facea parte din Romania Mare. În privința dimensiunileor, este o vilă relativ modestă, deși arhitectura – un amestec de stiluri locale, gotice și islamice acoperite cu un minaret – este unică. În spatele palatului se găsesc grădini botanice de mari dimensiuni. Complexul include, de asemenea, o moară de apă, o cramă și mica capelă din Sveta Bogoroditsa cunoscuta ca “Stella Maris”,  sau “Steaua Marii”.

Mai mult de jumatate din camerele expuse conțin mobilierul original, inclusiv picturi realizate de Regina Maria, și multe fotografii cu Regina in ipostaze dramatice si   izbitoare realizate in acest loc.  De asemenea, aici se mai gasește si o colecție curioasă de descoperiri arheologice locale, inclusiv ceramică romană și oase de mamut. În grădină, se afla aproximativ 600 de specii de flori, prezentate într-o serie de terase tematice, conține inclusiv o colecție impresionantă de cactuși.

Historical Museum in Balchik

Colecția diversă de aici include resturi valoroase din săpăturile efectuate la Templul Kibela (Cybele) din apropiere (denumit la muzeu „Templul Mamei Zeilor Pontice”), care datează din secolul al III-lea î.Hr. și a fost îngropat în un cutremur în urmă cu 1500 de ani. A fost descoperit abia în 2007 în timpul construcției unui hotel. Există, de asemenea, statui romane și ceramică medievală, cu o mulțime de semne utile în limba engleză.

Galeria de artă din Balchik

Colecția permanentă a acestei galerii conține aproximativ 1500 de opere de artă de la artiști bulgari și străini, deși  atractiile principale tind să fie expozițiile rotative extrem de interesante, cum ar fi o expoziție recentă pe monede scitice.

Muzeul etnografic din Balcik

Acest muzeu prezintă costume populare, articole de uz casnic și bijuterii, precum și expoziții referitoare la meserii și meșteșuguri tradiționale precum pescuitul, fabricarea butoaielor și sculptura în lemn. 

Vezi tot

Informații

Purtarea măștii este obligatorie pentru accesul la bordul vehiculelor de transport pasageri, precum și pe toată durata călătoriei. La îmbarcare -debarcare, pasagerii vor respecta o distanță de siguranță minimă unul față de celălalt. 

Conducătorul auto va fi dotat cu mască de protecție.

Gara CFR

  • Transport cu autocarul
  • Asistență turistică

Constanța – Mangalia – Vama Veche – Balchik – Varna și retur.

  • Cazare în Grădina Botanică
  • Masă la restaurantul recomandat

Taxele sau Costurile de acces la extractivitățile de divertisment din cadrul programului.

Plecări în fiecare sâmbătă.

Anularea rezervărilor se poate face cu maxim 48h, înaintea datei de plecare.

Excursia se poate programa si la cerere în orice zi a saptămânii pentru grupuri de minim 15, maximum 600 de persoane.

Itinerariu

Prețuri începând de la

30 €

Mai multe excursii

Excursie de o zi la acvariul din Tulcea

30 €

Excursie de o zi la acvariul din Tulcea

Aici poți lua contact în mod direct cu universul acvatic al patrimoniului natural şi socio-cultural al Deltei Dunării.

Turul Bucureștiului

30 €

Turul Bucureștiului

Capitala României primește uneori o reputație rea, dar de fapt este dinamică, energică și foarte distractivă.

Croazieră în Delta Dunării

55 €

Croazieră în Delta Dunării

Delta Dunării este unul dintre cele opt situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO din România.