Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram

Turul Bucureștiului

bucuresti
132217
gradina-botanica
IMG_4554

Descriere

Vlad Țepeșul și-a declarat pretenția la București în 1459. Cetatea sa de pe Dâmbovița a fost prima dintre flotile de palate, dintre care multe încă mai sunt în picioare. Patru linii de metrou și o rețea modernă de autobuze transportă vizitatori și navetiști. Poreclit „Micul Paris”, arhitectura elegantă a Bucureștiului de la începutul secolului al XX-lea prezintă influențe franceze.

Capitala României primește uneori o reputație rea, dar de fapt este dinamică, energică și foarte distractivă. Mulți călători acordă orașului cel puțin câteva zile pentru a vizita muzeele foarte bune, a se plimba prin parcuri și a sta la cafenele la modă și grădini botanice. În timp ce o mare parte din centru este modernă și clădirile se află în diverse stadii de degradare, veți găsi splendide biserici ortodoxe din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea și vile grațioase belle époque ascunse în colțuri liniștite. Comunismul a schimbat fața orașului pentru totdeauna și nicăieri acest lucru nu este mai evident decât la gargantuanul Palat al Parlamentului, cel mai măreț (și, fără îndoială, cel mai crud) tribut adus megalomaniei dictatoriale pe care îl veți vedea vreodată.

Ateneul Român 

În interior și în exterior, această spectaculoasă sală de concert face unul dintre obiectivele de top ale Bucureștiului. Vedeți Orchestra Filarmonicii George Enescu cântând sub cupola sa frumos frescată!

Palatul Parlamentului 

Această clădire controversată a fost construită sub domnia tiranică a lui Nicolae Ceaușescu pentru a deveni cel mai mare complex parlamentar din lume. Palatul Parlamentului este la fel de uluitor pe cât de disprețuit!

Muzeul Național de Istorie a României

Colecția principală de artefacte importante din România se întinde pe toată istoria. Dacă aveți timp, vizitați excentricul muzeu poștal, situat și în Muzeul Național de Istorie a României!

Muzeul Național de Artă al României

Deși denumit în mod stângaci, galeria națională a României nu se limitează doar la cea mai importantă colecție de artă românească. Situat în vechiul Palat Regal, este una dintre atracțiile culturale de top ale orașului!

Triumph Arch

Orice turneu al Bucureștiului ar trebui să dezvăluie o mulțime de comparații estetice cu Parisul, dar poate nicăieri asemănările nu sunt mai evidente decât la Arcul de Triumf al României!

Parcul Herăstrău

Vino primăvara, vara sau toamna, vizitează Parcul Herăstrău pentru a te plimba prin atracțiile de târg de modă veche, pentru a închiria o barcă sau, pur și simplu, pentru a rătăci prin fiecare colț frumos amenajat!

Muzeul Țăranului Român

Cu afișarea cu grijă a artefactelor din viața țărănească română, Muzeul Țăranului Român, fost Muzeul European al Anului, este probabil cel mai modest obiectiv turistic al orașului esențial.

Vezi tot

Informații

Purtarea măștii este obligatorie pentru accesul la bordul vehiculelor de transport pasageri, precum și pe toată durata călătoriei. La îmbarcare -debarcare, pasagerii vor respecta o distanță de siguranță minimă unul față de celălalt. 

Conducătorul auto va fi dotat cu mască de protecție.

Gara CFR

  • Transport cu autocarul
  • Intrare la obiective
  • Asistență turistică
  • Parcări, poduri, bac
  • Asistență turistică

Plecări la cerere pentru grupuri de minim 15 de persoane.

1000 persoane maxim

Itinerariu

Grădina Botanică, Palatul Parlamentului, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Grădina Zoologică și multe alte obiective turistice în limita timpului disponibil : Arcul de Triumf, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Mina Minovici, Palatul Cercului Militar Central, Muzeul Național de Artă, Mausoleul din Parcul Carol, Teatrul Național, Lacul Herăstrău, Muzeul de Istorie al orașului București și casă memorială Tudor Arghezi.

Se merge la Aventură Parc, primul parc de aventuri din România și cu o multitudine de opțiuni de petrecere a timpului liber : minigolf, castele gonflabile, traseu rutier cu mașinuțe și biciclete, ping pong, darts, șah, table, badminton sau jocuri de societate

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquet ornare arcu nec dapibus. Nulla erat dui, placerat in justo ac, pharetra condimentum dolor. Vestibulum malesuada congue imperdiet. Praesent semper, massa vel tempus sollicitudin, sapien libero dignissim mi, non commodo ipsum sem aliquam nulla. Maecenas pharetra orci in auctor placerat. Sed aliquam pretium mattis. Vestibulum sodales, ante at pulvinar ultrices, ligula ipsum euismod risus, et facilisis odio ante et nisl. Sed commodo tincidunt ex at cursus. Proin velit ex, ultrices vitae euismod ut, gravida non orci. Aliquam erat volutpat.

Prețuri începând de la

30 €

Mai multe excursii

Excursie de o zi la acvariul din Tulcea

30 €

Excursie de o zi la acvariul din Tulcea

Aici poți lua contact în mod direct cu universul acvatic al patrimoniului natural şi socio-cultural al Deltei Dunării.

Croazieră în Delta Dunării

55 €

Croazieră în Delta Dunării

Delta Dunării este unul dintre cele opt situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO din România.

Excursie de o zi la Balchik

30 €

Excursie de o zi la Balchik

Balcic este un oraș mic, ca o gură de aer proaspăt de mare și un port de pescuit înghesuit sub stâncile de cretă albă.